Slijediti Božju mudrost, a ne vlastite osjećaje

Slijediti Božju mudrost, a ne vlastite osjećaje

„Jer Jahve daje mudrost i iz Njegovih usta dolazi znanje i razboritost.“ – Izreke 2:6

Život nije zabavan kada pustimo našim emocijama da upravljaju. Osjećaji se mijenjaju iz dana u dan, iz sata u sat, čak i od trenutka do trenutka. Često nam lažu. Ukratko, ne možemo vjerovati našim osjećajima.

Ali mi, kao oni koji slijede Krista, možemo izabrati ignorirati lažne emocije i živjeti po istini i mudrosti. Dopusti da ti dam neke primjere…

Možda si se našao u gomili ljudi i osjećaš kao da svi govore o tebi. To ne znači da je to istina. Možda se osjećaš kao da te nitko ne razumije, ali to ne znači da je to stvarno tako. Možda se osjećaš pogrešno shvaćeno, necijenjeno ili možda čak i maltretirano, ali to ne znači da jesi. To su samo osjećaji.

Moramo biti zreli, disciplinirani ljudi, odlučni hodati u Duhu. To zahtijeva kontinuirano djelovanje naše volje za izabrati Božji način prije nego svoj.

Iako se ponekad osjećamo bombardiranima negativnim emocijama, ne možemo im dopustiti kontrolirati i pokvariti nam život. Umjesto toga, možemo izabrati slijediti istinu – Božju mudrost, znanje i razumijevanje.

Molitva:

Bože, moji osjećaji često idu protiv Tvoje mudrosti i pokušavaju me prevariti, ali ja im neću dopustiti da upravljaju mojim životom. Vodi me svojom istinom kako bih mogao ostati blizu Tebe, a ne biti kontroliran i vođen mojim emocijama koje se stalno mijenjaju.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon