Slijediti pravu vrstu znanja

Slijediti pravu vrstu znanja

„Jer odlučih ne znati među vama ništa drugo osim Isusa Krista, i to raspetoga.“ – 2. Korinćanima 2:2

Mnogi kršćani pate jer su previše zauzeti traženjem ljudskog znanja umjesto Riječi Božje. Bog to i kaže: „Moj narod gine jer nema znanja.“ (Hošea 4:6)

Pavao je bio obrazovan čovjek, bogat znanjem. Smatrao se boljim od drugih. Čak je nastojao ubiti kršćane. Ali Bog je imao drugi plan za njega i objavio se Pavlu na način koji mu je zauvijek promijenio život.

Kad je Pavao shvatio da traženje ljudskog znanja nije ništa u usporedbi s važnosti duhovnog znanja, odlučio je tragati samo za duhovnim. Poput Pavla, i mi moramo razumjeti važnost duhovnog znanja. Umjesto da tražimo svjetovne stvari i punimo svoj um nevažnim stvarima, trebali bi čitati, meditirati i ispunjavati naš um s Božjom Riječi.

Mogu ti reći iz iskustva – poznavanje Riječi Božje će promijeniti tvoj život. Transformirala je Pavla u jednog od najvećih kršćana koji su ikada živjeli, pa može transformirati i tebe i voditi te u tvoju nevjerojatnu sudbinu koju imaš u Kristu Isusu.

Danas te ohrabrujem da tražiš duhovno znanje koje se pronalazi u Božjoj Riječi. Više Njegove Riječi u tvom srcu i u mislima će ti pomoći pronaći ono što doista tražiš.

Molitva:

Gospodine, ne želim gubiti vrijeme na ljudska znanja koje su nevažna. Poput Pavla, pomozi mi da više od svega, tražim duhovno znanje koje je u poznanju Tebe i Tvoje Riječi.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon