Slijediti pravu vrstu znanja

Slijediti pravu vrstu znanja

„Jer odlučih ne znati među vama ništa drugo osim Isusa Krista, i to raspetoga.“ – 2. Korinćanima 2:2

Mnogi kršćani pate jer su previše zauzeti traženjem ljudskog znanja umjesto Riječi Božje. Bog to i kaže: „Moj narod gine jer nema znanja.“ (Hošea 4:6)

Pavao je bio obrazovan čovjek, bogat znanjem. Smatrao se boljim od drugih. Čak je nastojao ubiti kršćane. Ali Bog je imao drugi plan za njega i objavio se Pavlu na način koji mu je zauvijek promijenio život.

Kad je Pavao shvatio da traženje ljudskog znanja nije ništa u usporedbi s važnosti duhovnog znanja, odlučio je tragati samo za duhovnim. Poput Pavla, i mi moramo razumjeti važnost duhovnog znanja. Umjesto da tražimo svjetovne stvari i punimo svoj um nevažnim stvarima, trebali bi čitati, meditirati i ispunjavati naš um s Božjom Riječi.

Mogu ti reći iz iskustva – poznavanje Riječi Božje će promijeniti tvoj život. Transformirala je Pavla u jednog od najvećih kršćana koji su ikada živjeli, pa može transformirati i tebe i voditi te u tvoju nevjerojatnu sudbinu koju imaš u Kristu Isusu.

Danas te ohrabrujem da tražiš duhovno znanje koje se pronalazi u Božjoj Riječi. Više Njegove Riječi u tvom srcu i u mislima će ti pomoći pronaći ono što doista tražiš.


Molitva

Gospodine, ne želim gubiti vrijeme na ljudska znanja koje su nevažna. Poput Pavla, pomozi mi da više od svega, tražim duhovno znanje koje je u poznanju Tebe i Tvoje Riječi.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon