Kad se dobre stvari dešavaju ljudima koji su te povrijedili

Kad se dobre stvari dešavaju ljudima koji su te povrijedili

„…kako biste postali sinovima Oca svojega koji je na nebesima, jer on čini da sunce njegovo izlazi nad zlima i dobrima te da kiša pada na pravedne i nepravedne.“ – Matej 5:45

Jesi li ikad vidio nekoga da prima blagoslov od Boga, a ti osjećaš kako to nisu zaslužili? Jesi li ikad vidio kako se dobre stvari događaju onima koji su te povrijedili?

Kad osoba koja te je povrijedila bude blagoslovljena, to te zasmeta… barem je za mene tako bilo sve dok nisam naučila oprostiti. Biblija nas uči kako se dobre i loše stvari dešavaju i pravednima i zlima. Kad netko tko te je povrijedio prima blagoslov, djeluje kao da im je još teže oprostiti, ali si i dalje pozvan moliti za njih.

Želim te danas ohrabriti da blagoslivljaš ljude koji su te povrijedili tako što ćeš moliti za njih iako se možda osjećaš povrijeđeno ili te iritiraju. Kad moliš za ljude koji su te povrijedili, ti donosiš odluku. Praštanje se temelji na tvojoj odluci, a ne na osjećajima. U tome je iscjeljenje.

Životni stil praštanja ti pomaže postati više poput Krista. Dok učiš o važnosti praštanja i počneš moliti za one koji su te povrijedili, tvoje srce će zacijeliti od gorčine i tvoj osobni rast će te voditi do blagoslova koje je Bog planirao za tebe.


Molitva

Bože, možda je teško, ali znam da se moram moliti i blagoslivljati one koji su me povrijedili. Shvaćam da je oproštaj izbor, pa Te molim da mi pomogneš dok odlučujem oprostiti.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon