Suočavanje sa cijenom samodiscipline

Suočavanje sa cijenom samodiscipline

„Nadom se veselite, u nevolji budite strpljivi, u molitvi ustrajni.“ – Rimljanima 12:12

Mnogi kršćani imaju ideju da sve u našem životu treba biti savršeno samo zato jer smo kršćani. Ali Isus nas je jasno upozorio: „U svijetu ćete imati patnju …“ (Ivan 16:33).

Isus je rekao da ćemo se morati nositi sa nevoljama ovog svijeta. To je dio života s kojim se moramo suočiti dok polažemo svoje sebične želje da bismo Ga slijedili.

Apostol Pavao je napisao: „Naprotiv, ja [kao boksač] bijem svoje tijelo [postupam grubo, discipliniram ga teškoćama] i vučem ga kao roba…“(1. Korinćanima 9:27).

Pavao ovdje govori o samodisciplini. Biti samodiscipliniran znači polagati naše grešne želje i činiti ispravno snagom milosti Božje, bez obzira na cijenu.

Nije uvijek lako. Umiranje sebi boli, ali zapamti – čak i kad boli, postoji nada jer je Krist pobijedio svijet! I kao što je Pavao rekao: „Nadom se veselite, u nevolji budite strpljivi, u molitvi ustrajni…“

Molitva:

Bože, odlučio sam ugoditi Tebi bilo da moje tijelo to želi ili ne. Čak i ako trebam trpjeti čineći Tvoju volju, znam da postoji nada jer Tvoj Duh je u meni, a Ti si pobijedio svijet.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon