Suočavati se s izazovima korak po korak

Suočavati se s izazovima korak po korak

„Nisam li ti zapovjedio? Budi jak i odvažan! Ne boj se i ne strahuj, jer kamo god pođeš, s tobom je Gospod, Bog tvoj.“ – Jošua 1:9

Snažno te potičem da se suočavaš sa izazovima korak po korak. Kad previše razmišljamo o budućnosti, to nas samo može preplaviti. Povjerenje u Boga zahtjeva da Mu vjerujemo za naš ‘kruh svagdašnji’; da primimo ono što nam treba u vrijeme kad nam je to potrebno.

Ponekad se izazovi mogu činiti nemogućim i pretjeranim, ali Bog je uvijek s nama. Samo trebamo biti hrabri i primiti snagu koju nam daje. Zapamti, Bog će ti dati milost da učiniš ono što trebaš danas, stoga je važno usredotočiti se na život u ovom trenutku, a ne brinuti se za sutra.

Ovo načelo se odnosi i na mnoga druga područja života – izlazak iz dugovanja, čišćenje i organiziranje svog doma, rješavanje bračnih problema, discipliniranje svoje djece, dolaziti na posao na vrijeme, dovršiti započeti projekt. Sve što trebaš u životu učiniti, to možeš učiniti. Filipljanima 4:13 kaže da si spreman na sve i dorastao svemu jer ti Bog daje snagu (Amplified Bible). Ništa nije previše za tebe kad je On na tvojoj strani.

Molitva:

Bože, čak i kad se izazovi preda mnom čine nemogućim, znam da ih mogu riješiti jedan dan po dan jer si Ti sa mnom. Danas primam Tvoju snagu.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon