Suočiti se s istinom o sebi

Suočiti se s istinom o sebi

„I nema  stvorenja sakrivena pred Njim. Naprotiv, sve je golo i otkriveno pred očima onoga komu moramo dati račun.“ –  Hebrejima 4:13

Netko me je jednom pitao kako živim slobodno od svoje opresivne prošlosti. Moj odgovor je vrlo jednostavan: Bog mi je dao milost i volju suočiti se s istinom o sebi.

Odrasla sam u ljutitoj i nestabilnoj atmosferi. Zbog mog naglog temperamenta, bila sam uzrujana većinu vremena. Zbog toga sam odrasla u depresivnu, razočaranu i obeshrabrenu osobu. Imala sam želju imati bolji život, ali moja želja mi ništa nije pomogla. Samo sam izgubila vrijeme kriveći lošu pozadinu svoje porodice za probleme koje sam imala.

Konačno, Bog mi je pomogao razumjeti da, iako nisam odgovorna za ono što mi se dogodilo u prošlosti, nisam je mogla promijeniti… za način na koji vodim život dalje. Morala sam prestati kriviti druge ljude, svoje okolnosti i tražiti izgovore za sebe.

Možda si i ti u sličnoj situaciji. Suočavanje s istinom o sebi je zastrašujuće, ali to ne moraš raditi sam. Bog vidi sve tvoje mane i ako tražiš Njegovu perspektivu, On će ti pomoći stati na noge, preuzeti odgovornost i  dati ti spokojan život. Danas se nemoj plašiti suočiti se s istinom o sebi i dopusti Bogu da te vodi u novi dan.

Molitva:

Duše Sveti, trebam Tvoju pomoć za suočiti se s istinom o sebi. Vrijeme je da prestanem kriviti svoje probleme iz prošlosti i druge ljude, i da se susretnem sa silom Tvoje Riječi. Pomozi mi preuzeti odgovornost i promijeniti se na bolje.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon