Sve izlazi na dobro

Sve izlazi na dobro

“Znamo pak da onima koji ljube Boga sve proizlazi na dobro, onima koji su po Njegovoj odluci pozvani.” – Rimljanima 8:28

Apostol Pavao ne kaže da su sve stvari dobre, ali kaže da sve izlazi na dobro. Recimo da sjedneš u svoj auto i on neće upaliti. Postoje dva načina na koja možeš sagledati situaciju. Možeš reći: „Znao sam da neće upaliti! Moji planovi nikad ne uspijevaju!“ Ili možeš reći: „Pa, dobro. Možda trenutno ne mogu nigdje krenuti, ali kasnije mogu odvesti auto na popravak. Vjerujem da će se na kraju ova promjena plana riješiti za moje dobro. Vjerojatno postoji razlog zašto moram ostati doma, pa ću iskoriti vrijeme i uživati.“

U Rimljanima 12:16, Pavao nas potiče da nas ’radije privlači ono što je ponizno’. Ideja je da moramo naučiti postati ona vrsta osobe koja planira stvari, ali koja se ne potresa ako joj taj plan ne uspije. Izbor je naš.

Svaki put kad ne dobijemo ono što želimo, naše emocije će proraditi i pokušati nas dovesti do samosažaljenja i negativnog stava. Druga mogućnost koju imamo je prilagoditi se situaciji, nastaviti dalje i uživati u onome što Bog ima za nas bez obzira na ishod.

Put do slobode od negativnosti započinje kad se suočimo s problemom i počnemo vjerovati Bogu da će sve izvesti na dobro.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon