Trči Svoju Trku

Trči svoju trku

„Zato i mi, okruženi tolikim oblakom svjedoka, odložimo svaki teret i grijeh koji nas sapinje te postojano trčimo u borbu koja je pred nama! – Hebrejima 12:1

Ako ćemo trčati svoju utrku u životu, ako želimo ispuniti svoju sudbinu i izvršiti Božju volju, važno je da odvojimo svaku težinu i grijeh, i strpljivo trčimo trku. U vrijeme kada je ovaj stih napisan, trkači su pripremali svoja tijela za trku baš kao i mi danas. Ali u vrijeme utrke, svukli bi odjeću, osim pregače tako da im ništa ne bi predstavljalo prepreku. Tijela bi mazali finim uljima.

U našem kršćanskom životu pozvani smo ukloniti sve što nas priječi u trčanju trke koju je Bog pred nas postavio. Bitno je biti dobro podmazan ili pomazan Duhom Svetim (često simboliziran kao ulje) ako želimo pobijediti u utrci.

Đavo ima mnogo načina da nas zaplete i spriječi da živimo u poslušnosti Božjoj Riječi i razvijamo prisan odnos s Njim. U naše vrijeme postoji mnogo ometanja sa strane. Uz Božje vodstvo, možemo ukloniti sve stvari koje nas ometaju. Drži svoj pogled usmjeren prema cilju i nauči reći ‘ne’ stvarima koje ti odvlače pažnju i sprječavaju te da ispuniš svoj potencijal.


Budi odlučan da te ništa ne ometa u izvršavanju Božjeg plana za tvoj život.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon