Način na koji ćeš ostvariti snove koje ti je Bog dao

Način na koji ćeš ostvariti snove koje ti je Bog dao

„Idi k mravu, lijenčino, promatraj njegove pute i budi mudar: on nema vođe, nadzornika, ni nadstojnika, ljeti se sebi brine za hranu i prikuplja jelo u doba žetve.“ – Izreke 6: 6-8

Bog daje svojoj djeci velike snove za ostvarivanje u životu. Da bismo ih ostvarili, moramo provesti vrijeme u treningu, surađujući s Bogom u tom procesu rasta. Ovaj proces zahtijeva vrijeme, ustrajnost i naporan rad.

Ovih dana smo se toliko navikli na praktičnost. Koristimo perilicu za suđe, perilicu za veš koja pere i suši našu odjeću. Samo pritisnemo gumb i mašina sve sama radi. Ali u Božjem kraljevstvu ništa nije automatski. Ti ne možeš ostvariti Božji plan i svrhu bez razvijanja potrebnih vještina.

U Izrekama čitamo o mravu. Mravi više nego nadmašuju svoj mali rast svojom jednostavnom odlučnošću iz koje mi možemo naučiti ogromnu lekciju: moramo biti podjednako i motivirani i disciplinirani.

Dok razvijaš takvu vrstu samo – motivacije i discipline živeći za Krista, postat ćeš sve ono što te je Bog stvorio i također, voditi i pomoći drugima u tom procesu. Dakle, nastavi pritiskati naprijed, rast je odluka i gledaj kako se tvoji snovi ostvaruju!


Molitva:

Gospodine, želim biti sve što si me stvorio da budem i ispunim snove koje si mi stavio u srce. Pomozi mi da budem fokusiran na Tebe i da uložim vrijeme, odlučnost i naporan rad potreban za rast u Kristu i ostvarivanje planova koje imaš za mene.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon