Upravljanje emocijama

Upravljanje emocijama

„Sred tebe je Gospodin, Bog tvoj, junak — On će spasiti. On će se pun veselja radovati nad tobom, ušutkat će te svojom ljubavlju, nad tobom će radosno klicati.“ – Sefanija 3:17

Suočavanje s emocijama je životna činjenica. Dok god živimo, iskusit ćemo različite emocionalne reakcije i osjećaje i jako je važno ne poricati njihovo postojanje ili se osjećati krivima zbog njih. Međutim, moramo naučiti upravljati njima.

Ovo je mnogo lakše kada shvatimo da im se može vjerovati. Zapravo, emocije mogu biti naš najveći neprijatelj. Sotona koristi naše emocije da ne hodamo u Duhu.

Jako je važno znati da je moćan naš Gospodin Bog koji prebiva u nama. Njegova sila u nama daje nam mogućnost nadvladati naše emocije i biti vođeni Njegovom nepromjenljivom Riječi i Duhom Svetim umjesto naših nestabilnih emocija i osjećaja.

Duhovna stabilnost i emocionalna zrelost ne dolaze prirodno. Moraš to željeti svim svojim srcem i biti odlučan dobiti to. Kada učiniš emocionalnu stabilnost prioritetom, Bog je više nego spreman pomoći ti upravljati svojim emocijama. Ohrabrujem te, traži to.

Uživaj u emocionalnoj stabilnosti i u radosnom i pobjedničkom životu!

Molitva:

Bože, odlučujem tražiti emocionalnu stabilnost. Ne želim biti pod kontrolom svojih emocija i želim naučiti upravljati njima. Hvala ti što živiš u meni i pomažeš mi svojom silom i snagom.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon