Usrdno Moliti

Usrdno Moliti

„Ispovijedajte dakle jedni drugima grijehe i molite jedni za druge da ozdravite! Mnogo može žarka molitva pravednikova.“ – Jakovljeva 5:16

Ako si vjernik, vjerojatno si čuo učenje o molitvi – da bi molitva efektivna, mora biti žarka. Međutim, ako pogrešno razumijemo riječ ‘žarka’, možemo se osjetiti kako moramo iznutra razviti snažan osjećaj za molitvom; u suprotnom, naše molitve neće biti učinkovite.

Znam da sam godinama vjerovala na ovaj način, a možda i ti vjeruješ. Usrdno moliti jednostavno znači da naše molitve moraju doći iz našeg srca i biti iskrene.

Sjećam se kako sam uživala u molitvama kada sam mogla osjetiti Božju prisutnost, a u trenucima kad nisam ništa osjećala bih se pitala što nije u redu. Nakon nekog vremena naučila sam da se vjera ne temelji na osjećajima ili emocijama već na spoznaji srca.

S vremena na vrijeme dok se molim osjetim snažne emocije. Ali ima više trenutaka kada ih uopće ne osjetim. Molitva koja nas približava Bogu događa se samo ako se molimo s vjerom bez obzira na ono što osjećamo u određenom trenutku.


Vjeruj da su tvoje usrdne, iskrene molitve učinkovite jer je tvoja vjera počiva u Bogu, a ne u tvoju vlastitu sposobnost da se strastveno ili rječito moliš.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon