Ustrajati u onome što znaš da je istina

Ustrajati u onome što znaš da je istina

„Tebi je to pokazano da znaš da je Jahve pravi Bog i da nema drugoga uz Njega.“ – Ponovljeni zakon 4:35

Nedostatak znanja izaziva strah, ali pouzdano i određeno znanje uklanja strah i daje snagu i hrabrost. Navest ću primjer:

Jedne noći, prije mnogo godina, sam ležala u krevetu i čula zvukove koji su dopirali negdje iz kuće. Što sam duže to slušala, sve sam se više bojala. Konačno, drhteći od straha, izašla sam iz spavaće sobe da vidim što je to. Nasmijala sam se kad sam vidjela da su kockice leda s ledomata pale u posudu. Iz nekog razloga su stvarale buku koju do tada nisu stvarale. Budući da nisam znala o čemu se radi, bespotrebno sam se bojala.

Tako se ljudi često osjećaju u svom životu. Ne znaju da ih Bog voli, da je s njima te da im je dao sve što im je potrebno. To je razlog zašto se užasavaju mnogih stvari. Kad čuju za ekonomske nedaće, uplašeni su. Kad čuju da ih netko ne voli, uhvati ih panika. Kad čuju lošu vijest na dnevniku, prestravljeni su.

Ako znaš tko je Bog i tko si ti u Kristu, strah neće imati mjesta u tvom životu. Bez obzira na to kako situacija izgledala, ti ćeš imati mir u svom srcu i pouzdano uvjerenje koje ispunjava svako područje tvog života.


Kad te nepoznati zvukovi svijeta pokušaju ispuniti strahom, budi siguran da je Bog s tobom.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon