Više radosti

Više radosti

„Veselo je srce izvrstan lijek, a neveseo duh suši kosti.“ – Izreke 17:22

Moje razumijevanje radosti je da pokriva širok raspon emocija, od smirenog oduševljenja do krajnjeg urnebesa. Urnebesno vrijeme je zabavno i svi trebamo te trenutke smijeha dok nas stomak ne zaboli. Vjerojatno se nećemo tako ponašati svaki dan, ali su nam takvi trenutci potrebni. Zašto bi nam inače Bog dao sposobnost smijati se?

Kao kršćani, možemo sazrijevati u sposobnosti kako uživati u životu i moći reći: „Živim svoj život u stanju mirnog oduševljenja.“ Mislim da je smireno oduševljenje mješavina mira i radosti. Neke od grčkih riječi koje se odnose na radost u Bibliji znače oduševljenje, radost, prekomjernu radost, bujnu radost, radovati se, jako se radovati s pretjeranom radošću. Također sam čula da se definira kao veliko zadovoljstvo ili sreća, izvor zadovoljstva, ispuniti se radošću i uživati.

Koju god definiciju preferiraš, žalosna je stvarnost da tako malo vjernika poznaje Gospodinovu radost. Ne dopusti da ti prođe još jedan dan, a da ne doživiš Božje kraljevstvo u svojoj punini – pravednost, mir i radost u Duhu Svetom (Rimljanima 14:17).


Nema ništa tragičnije od toga da si živ, a ne uživaš u svom životu.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon