Vjeruj Mu kroz proces

Vjeruj Mu kroz proces

„Pa da i dolinom [dubokom, bez sunca] sjene smrti prolazim, zla se bojati neću, jer ti si sa mnom. Tvoja šiba [štiti me] i štap [vodi me] tvoj, oni me tješe.“ –  Psalam 23:4

Često mislimo o povjerenju u Boga za stvari koje trebamo ili želimo, ali istinsko pouzdanje u Boga se proteže iznad povjerenja u Njega samo da bi smo dobili ono što želimo. Moramo se naučiti pouzdavati u Njega kroz proces postizanja onih stvari koje želimo.

Bilo je vremena u mom životu kad bih se intenzivno usredotočila na pouzdanje u Boga za stvari koje trebam i znala sam reći ‘Želim ovo, Bože’ i ‘Trebam to i to, Bože’, a Bog mi je počeo pokazivati da dobiti sve te stvari nije najbitnija stvar u mom životu.

On me želio naučiti kako se osloniti na Njega dovoljno da bih stabilno hodala s Njim kroz situacije i imala dobar stav. Trebao me je naučiti da nas možda neće uvijek spasiti kad želimo izaći iz okolnosti kroz koje prolazimo, ali će uvijek biti s nama kad hodamo kroz njih.

Bog nas ne oslobađa uvijek kad mi mislimo da bi trebao, ali je uvijek s nama. Danas, umjesto što se fokusiraš na krajnji rezultat, shvati – Bog je s tobom sada. On ti je blizu. Stoga Mu vjeruj da će hodati s tobom kroz proces.

Molitva:

Bože, radostan sam što si sada sa mnom. Ne vjerujem Ti samo da ćeš mi dati ono što trebam, nego Ti vjerujem kroz svakodnevne okolnosti.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon