Vršitelji Riječi

Vršitelji Riječi

„Budite vršitelji riječi, a ne samo slušatelji, zavaravajući sami sebe.“ – Jakovljeva 1:22

Važan dio života u bliskom odnosu s Bogom je naučiti postati vršitelj Riječi, a ne samo slušatelj. Ako čitamo i slušamo Riječ, a zanemarujemo slijediti upute koje nam daje, živjet ćemo daleko od Božjeg najboljeg za naše živote.

Istina Božje Riječi, i to jedino ova istina, će nas osloboditi. Kako bi ta istina djelovala u našim životima, bitno je da je sprovedemo u djelo. Poslušnost Njegovoj Riječi je ono što donosi mir, radost i život koji je blagoslovljen na mnogo načina.

Zaključak je sljedeći: Bog je tvoj Pomoćnik. On je tvoj iscjelitelj. On u svojoj Riječi ima osobni plan za tvoj život. Što više čitaš, proučavaš i slušaš Njegovu Riječ, to više možete naučiti kakav je to plan, a zatim početi hodati u njemu korak po korak. Poslušnost Riječi zahtijeva odlučnu dosljednost i odlučnost – to je svakodnevni proces. Što više proučavaš Božju Riječ, više je ćeš ju voljeti. Nešto predivno se dogodi kad otkriješ upute i obećanja Božja koja se nalaze u Njegovoj Riječi. Uvijek ćeš se htjeti vratiti po još!


Ako odlučiš izvršavati ono što Gospodin kaže, hodat ćeš u pobjedi.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon