Zašto dobri Bog dopušta da se događaju loše stvari?

Zašto dobri Bog dopušta da se događaju loše stvari?

„Svaki dobar dar i svaki savršeni [obilni, veliki, bogati] dar odozgor je; on silazi od Oca svega [koji daje] svjetlo u sjaju Kojega ne može biti promjene [izlaska ili zalaska] ili sjene kad se On okrene [kao kod pomrčine sunca].“ – Javljeva 1:17

Kad doživimo strašnu tragediju, ljutnja na Boga je najčešća reakcija. Ljudi često pitaju: „Ako je Bog dobar, svemoguć i pun ljubavi za nas, zašto nije zaustavio ovo što nas je povrijedilo?“

To je mjesto gdje Sotona nastoji sagraditi zid između Boga i povrijeđene osobe. On traži priliku da može reći: „Bog nije dobar i Njemu se ne može vjerovati. Međutim, znamo po Božjoj Riječi da je on lažljivac i otac laži. Čitaj ove stihove iz Jakovljeve 1:17. Sve što je dobro dolazi od Boga, On ne može biti ništa drugo. On se ne mijenja, vjeran je i dosljedan. On je uvijek dobar.

Očito je da Bog ne zaustavi uvijek tragediju i iskreno, mi ne znamo uvijek zašto se loše stvari događaju. U 1. Korinćanima 13:12 kaže: „Sad znam djelomično (nesavršeno)…“ Moramo zapamtiti da će vjera uvijek zahtijevati da prihvatimo neodgovorena pitanja i moramo doći do mjesta gdje smo zadovoljni jer poznajemo Onoga koji poznaje nas, na mjesto potpunog povjerenja u Njega.

Molitva:

Bože, možda nisam uvijek razumio zašto se događaju loše stvari, ali znam da si dobar. Potražit ću utjehu u Tebi čak i kad ne razumijem zašto se takve stvari događaju.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon