Željeti Boga više nego Njegove blagoslove

Željeti Boga više nego Njegove blagoslove

„Neka srebroljublje ne bude vaše življenje, budite zadovoljni onim što imate. Ta sȃm je rekao: Neću te zapustiti niti ću te ostaviti.“ – Hebrejima 13:5

Koliko nas zapravo može reći: „Nisam ljubomoran na druge i ne zavidim im zbog svega što imaju. Ako im je Bog dao, onda želim da u tome uživaju“?

Riječ u Hebrejima 13:5  kaže: „Neka srebroljublje ne bude vaše življenje, budite zadovoljni onim što imate…“

Vjerujem da nas Bog testira kako bismo vidjeli živimo li doista ovaj stih?

Postoji vrijeme kad će On staviti nekoga pored nas tko će imati upravo ono što mi želimo – samo da bismo vidjeli svoju reakciju.

Ako ne možemo proći Njegov “Sretan sam zbog tebe jer si blagoslovljen“ test, nikada nećemo imati više od onoga što trenutno imamo.

Ako si tražio od Boga nešto, a On ti još uvijek to nije dao, budi uvjeren – On ti to ne uskraćuje. Jednostavno, želi se pobrinuti da se oslobodiš ljubomore i učiniš Njega svojim glavnim prioritetom.

Bog želi da napredujemo u svakom pogledu. Želi da ljudi vide Njegovu dobrotu i kako se brine o nama, ali moramo željeti Njega više nego što želimo Njegove blagoslove.

Molitva:

Bože, pokaži mi područja mog života u kojima sam ljubomoran i pohlepan, i pomozi mi da preuredim prioritete. Želim čeznuti za Tobom više nego za blagoslovima koji dolaze od Tebe.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon