Živi po volji Božjoj

„Uči me, Jahve, svojemu putu da hodim vjeran Tebi, usmjeri srce moje da se boji imena Tvojega!“ – Psalam 86:11

Ako slušamo Božji glas i živimo Božju volju i ako Mu odlučimo služiti, možemo izbjeći duga hrvanja s Njim. Mudrost nam govori da dopustimo Bogu da radi s nama što želi kako ne bismo nastavili obilaziti cijelo vrijeme oko iste planine (vidi Ponovljeni zakon 2: 3). Upoznala sam ljude koji se već dvadeset ili trideset godina bave istim preprekama i problemima. Da su u početku jednostavno slušali Boga, već bi odavno nastavili sa svojim životom.

Bez obzira na to koliko uživamo ​​tamo gdje se  nalazimo, kad nas Bog pronađe, neće nam dopustiti da ostanemo tamo i stagniramo. Ima nova mjesta kamo nas želi voditi i nove lekcije za podučiti nas. Želi nas održati punima života, rasta i njegove svrhe i planova.

Rekao nam je: „Ako ne budete obraćali pažnju na Mene, ako Me ignorirate i ne budete slušali Moju opomenu, zazivat ću vas. Pokušat ću vam pomoći, ali i ako se i dalje pravite gluhi, doći ćete k meni u panici kad naiđete na nevolju “ (vidi Izreke 1: 24–28). Bog je milosrdan i spor na ljutnju, ali dolazi vrijeme kada moramo shvatiti da Mu samo trebamo biti poslušni. Što prije poslušamo i počnemo živjeti Božjim načinom, to prije možemo nastaviti sa svojim životima i krenuti naprijed u Božje dobre planove.

BOŽJA RIJEČ ZA TEBE DANAS: Moli, budi poslušan i ne odgađaj!

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon