Život u Novom savezu

„Ovako mu pak dopalo uzvišenije bogosluženje koliko je Posrednik boljega Saveza, koji je uzakonjen na boljim obećanjima.” – Hebrejima 8:6

Stari savez bio je savez djela, zasnovan na tome da sve radimo sami – boreći se i trudeći biti prihvatljivi Bogu. Ostavlja nas zarobljenima u tjelesnim djelima. Takav savez nam krade radost i drži nas na distanci od Boga. Ali Novi savez je savez milosti koji se ne temelji na onome što smo sami sposobni učiniti, već na onome što je Krist već učinio za nas.

Stoga smo opravdani vjerom, a ne svojim djelima. To je tako čudesno jer je potrebno ukloniti taj pritisak s nas da bismo djelovali. Možemo se odreći borbe i frustracije i dopustiti Bogu djelovati kroz nas snagom svoga Duha Svetog koji živi u nama. Suština je sljedeća: Stari Savez nam donosi ropstvo; Novi Savez nam donosi slobodu. Zato je odnos s Bogom, koji nam je Krist omogućio svojom žrtvom, bolji od svega drugog što bismo mogli iskusiti. Oslobađa nas biti ono za što smo stvoreni i činiti ono što trebamo za Boga.


Život u Novom Savezu je čudesno putovanje u Božjoj prisutnosti i uživanje u pobjedi kroz Isusa Krista.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon