Ne félj, mert én veled vagyok

Ne félj, mert én veled vagyok

Legyőzni akármilyen függőséget nehéz, de Isten készen áll és vár arra, mikor fordulsz hozzá segítségért. Sokszor a függőség múltbeli lelki fájdalom vagy bántalmazás következménye. Ha bántalmaztak vagy gyógyulásra lenne szükséged akármilyen területen, Isten meg tud gyógyítani. A lelki gyógyulásod útján az egyik legfontosabb lépés a megbocsájtás. Nagyon fontos a lelki, spirituális és fizikai egészséged szempontjából, hogy megbocsáts másoknak.

Kérd meg Istent, hogy segítsen az Ő szemszögéből látni a dolgokat. Tölts időt Vele és tanuld az Igéjét naponta. Bízhatsz benne, hogy a Szent Lélek vezetni fog (János 16:13). Engedd meg Neki, hogy segítsen neked, hogy meg tudj bocsátani azoknak, akik bántottak, és hogy kidolgozd a jövődet.

Manapság a legtöbb tanács abból áll, hogy legyél fegyelmezett, viseld el a fájdalmat és alakíts új szokásokat. Viszont, ha Isten nem segít természet feletti hatalmával megszabadítani téged, akkor honnan lenne erőd ehhez?

Hogy meg tudd állítani a függőség körfolyamatát, Isten kell, hogy az erőddé váljon. Személyesen ismerni Istent és rendszeresen időt tölteni Vele segít abban, hogy erős maradj. Ézsiás 40:31 azt mondja: “De akik az Úrban bíznak, erejük megújul, szárnyra kelnek, mint a sasok, futnak, és nem lankadnak meg, járnak, és nem fáradnak el.”

Amikor az élet nagyon nehézzé válik, válaszd Isten Igéjét és a Vele töltött időt első számú támaszodként. János 8:31-32-ben ezt olvashatjuk: Így szólt akkor Jézus azokhoz a zsidókhoz, akik hittek benne: “Ha ti megtartjátok az én igémet, valóban tanítványaim vagytok; megismeritek az igazságot, és az igazság megszabadít titeket.”

 

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon