Mindennapi Válaszok - Everyday Answers

Ne félj, mert én veled vagyok

írta Joyce Meyer

Ne félj, mert én veled vagyok

Legyőzni akármilyen függőséget nehéz, de Isten készen áll és vár arra, mikor fordulsz hozzá segítségért. Sokszor a függőség múltbeli lelki fájdalom vagy bántalmazás következménye. Ha bántalmaztak vagy gyógyulásra lenne szükséged akármilyen területen, Isten meg tud gyógyítani. A lelki gyógyulásod útján az egyik legfontosabb lépés a megbocsájtás. Nagyon fontos a lelki, spirituális és fizikai egészséged szempontjából, hogy megbocsáts másoknak.

Kérd meg Istent, hogy segítsen az Ő szemszögéből látni a dolgokat. Tölts időt Vele és tanuld az Igéjét naponta. Bízhatsz benne, hogy a Szent Lélek vezetni fog (János 16:13). Engedd meg Neki, hogy segítsen neked, hogy meg tudj bocsátani azoknak, akik bántottak, és hogy kidolgozd a jövődet.

Manapság a legtöbb tanács abból áll, hogy legyél fegyelmezett, viseld el a fájdalmat és alakíts új szokásokat. Viszont, ha Isten nem segít természet feletti hatalmával megszabadítani téged, akkor honnan lenne erőd ehhez?

Hogy meg tudd állítani a függőség körfolyamatát, Isten kell, hogy az erőddé váljon. Személyesen ismerni Istent és rendszeresen időt tölteni Vele segít abban, hogy erős maradj. Ézsiás 40:31 azt mondja: “De akik az Úrban bíznak, erejük megújul, szárnyra kelnek, mint a sasok, futnak, és nem lankadnak meg, járnak, és nem fáradnak el.”

Amikor az élet nagyon nehézzé válik, válaszd Isten Igéjét és a Vele töltött időt első számú támaszodként. János 8:31-32-ben ezt olvashatjuk: Így szólt akkor Jézus azokhoz a zsidókhoz, akik hittek benne: “Ha ti megtartjátok az én igémet, valóban tanítványaim vagytok; megismeritek az igazságot, és az igazság megszabadít titeket.”

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon