Mindennapi Válaszok - Everyday Answers

A depresszió az nagyon is valós

írta Joyce Meyer

A depresszió az nagyon is valós

A depresszió az nagyon is valós. Elszigeteltnek, reménytelennek és magányosnak érezheted magad tőle. A Biblia megosztja velünk, hogy királyok és próféták is jártak abban a cipőben, amiben most te vagy.

Bármit is érzel ebben a pillanatban, fontos, hogy emlékezz arra, hogy NEM vagy egyedül. Isten szeret téged, és mi is. Isten Igéje azt mondja számodra az Ézsaiás 43:5-ben, hogy „Ne félj, mert én veled vagyok…” Értékes vagy Isten számára!

Bizonyos embereknél a depressziót egy fizikai probléma vagy ásványianyag hiány okozza és ezért lehet, hogy orvosi segítségre lesz szükségük. Másoknál viszont lehet, hogy teljes mértékű spirituális támadás van mögötte. Bármi is az ok nálad, a Biblia jó utasításokat ad arra, hogy hogy lehetsz túl a depressziódon.

A sátán azt szeretné, hogy sok időt tölts negatív gondolataiddal és csalódásaiddal, de 1. Péter 5:9 azt mondja, hogy már a kezdettől állj ellen a gonosznak. Abban a pillanatban, ahogy megjelenik a depresszió vagy a nyomasztó szomorúság, harcolj ellene. A Zsoltárok könyvében a 42:5 azt a példát mutatja, ahogy Dávid szó szerint beszélt magához és nem engedte, hogy az érzelmei vezessék.

A Filippi 4:4 azt mondja, „Örüljetek az Úrban mindenkor! Ismét mondom: örüljetek.” Az egyik legjobb dolog, amit a fájdalmad közepette tehetsz, az az, hogy az Urat dicsőíted. Ha rá fókuszálsz, akkor tisztábban látod, hogy Ő nagyobb, mint a te problémáid.

Az Ézsaiás 26:3-ból megtanulhatod, hogy Isten vigyázni fog rád és folytonos békében fog tartani, ha rá koncentrálsz. Isten békét akar adni a múltadnak, örömöt a jelenednek és bizalmat a jövődnek!

Tölts időt minden nap Istennel és az Ő Igéjében. Beszéld az Ő Szavait és saját magadnak is mondj hangosan pozitív, Istennel teli dolgokat. Válassz felemelő zenéket és hallgass keresztény tanításokat. Tölts időt a családoddal, barátaiddal és mindenki mással, akik bátorítani tudnak. Bármit is csinálsz, ne engedd, hogy a negatív érzéseid átvegyék az irányítást. A gonosz el fog tűnni az utadból, ha ellenállsz neki.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon