Mindennapi Válaszok - Everyday Answers

Legyél engedelmes Istenhez a pénzügyeiddel

írta Joyce Meyer

Legyél engedelmes Istenhez a pénzügyeiddel

Isten Igéjében a Filippi 4:6 számodra egy bátorítás, hogy ne aggódj semmi miatt, hanem inkább változtasd át az aggódásodat imákká.

Isten segítségével megváltoztathatod az életedet és a jövődet. Imádkozás közben kérd meg Őt, hogy mutassa meg a pénzügyi szabadságodhoz vezető tervét. Nem szeretné, ha szükségben élnél, Ő azt szeretné, hogy jól menjenek a dolgaid és kivirágozz. 3 János 2 azt mondja: “Szeretett testvérem, kívánom, hogy mindenben olyan jó dolgod legyen, és olyan egészséges légy, amilyen jó dolga van a lelkednek.”

Mindig fontos bölcsnek lenni azzal, amink van azáltal, hogy nem költünk többet, mint amink van és vigyázva használunk csak hitelkártyákat, hogy ne költsük el a holnapunk boldogulását már ma. Hitelkártyát használni az egyszerűség kedvéért oké, de csak addig, amíg ki tudjuk fizetni a hónap végén, amit elköltöttünk. Viszont, mivel annyira egyszerű használni ezeket anélkül, hogy észre vennénk mennyit is költünk, lehet el kellene kezdened készpénzzel fizetni mindenért. Nagyobb esély van arra, hogy okosan, figyelve költöd el a pénzed, vagy akár még félre is tudsz tenni, ha szó szerint a kezedben van a pénz.

Időbe telhet, míg felgyülemlik az adósság és az ettől való megszabadulás is időbe kerül. Legyél engedelmes Istenhez a pénzügyeiddel és maradj nagylelkű, adakozó lelkedben, még a nehéz időkben is. Ahogy megadod a tizededet és amit tudsz, azt adod annak érdekében, hogy másoknak segíthess, Isten vigyázni fog rád. Példabeszédek 28:27 azt mondja, hogy az, aki ad a szegényeknek, nem fog hiányban szenvedni. Tedd a dolgod és bízz Istenben, hogy Ő is teszi az Övét. Akármi is történjék az életedben, Isten mindent elkövet, hogy még a legegyszerűbb napi igényeidet is kielégítse. Ő Jehovah Jireh – az Úr, aki ellát.

Biztos lehetsz abban, hogy jó eredménye lesz ennek a jelenlegi nehéz helyzetnek. “Azt pedig tudjuk, hogy akik Istent szeretik, azoknak minden javukra szolgál, azoknak, akiket elhatározása szerint elhívott.” (Római 8:28).

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon