Átjutni az élet próbáin

Átjutni az élet próbáin

„Bátorítsd az igazat, szívek és vesék vizsgálója, igazságos Isten!” —Zsolt 7:10

Az élet tele van kihívásokkal, amik próbára teszik a kitartásunkat és a hitünket Istenben. Akár a gonosz fenyegetésével nézünk szembe, akár a mindennapok kihívásaival, a jellemünk folyamatos próba alatt áll.

Nagy hiba lenne figyelmen kívül hagyni, hogy Isten próba alá helyezi a szívünket, az érzéseinket és az elménket. De mit is jelent bevizsgálni valamit? Azt jelenti nyomást helyezni rá, hogy kiderüljön, azt teszi-e, amit állítanak róla. Kibírja-e a terhelést? Valóban képes arra, amit a gyártó állít vele kapcsolatban? Amikor összehasonlítják a szabvánnyal, megfelel a minőségi előírásoknak?

Isten is ugyanezt teszi velünk.

Érzed, hogy próba alatt állsz? A legfontosabb az, hogy kitartóan bízz Istenben, még akkor is, ha nem érted Őt. Valóban bízni Istenben néha azt jelenti, hogy lesznek megválaszolatlan kérdések, de ahogy a kételkedés ellenére mégis haladsz előre, ő felépít és megerősít.


Ima

Uram, a próbák alatt is szeretnék készen állni, hogy bírjam a terhelést és kövesselek téged. Mutasd meg, hogyan bízzak Benned minden nap, még akkor is, amikor megválaszolatlan kérdések gyötörnek.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon