Ki az igazi ellenséged?

Ki az igazi ellenséged?

„Mert a mi harcunk nem test és vér ellen folyik, hanem erők és hatalmak ellen, a sötétség világának urai és a gonoszság lelkei ellen, amelyek a mennyei magasságban vannak.” Ef 6:13

Erőt próbáló körülményekkel nézel szembe? Szükséged van anyagi forrásokra, de nem tudod honnan fog jönni? Sok keresztény küzdelmes életkörülmények között van, nap mint nap. Vannak, akik elvesztették az állásukat és a jövedelmüket. Mások komoly betegséggel küzdenek, és azért izgulnak, vajon miből fogják kifizetni a gyógyszereiket és az orvosi ellátást a saját hétköznapi szükségleteiken (rezsi, élelmiszer, ruházkodás) felül.

Sok minden megrettenthet minket az életben. De a legnagyobb ellenség – a félelem – nem „kívül” van.

Az Efézus 6: 12 arra emlékeztet minket, hogy a harcunk nem test és vér ellen van, hanem a lelkünk ellensége ellen. Nem szabad a harc hevében eltéveszteni, hogy ki is az igazi ellenség.

Hálásak lehetünk, mert a mi Láthatatlan Istenünk, több mint képes a láthatatlan ellenséggel elbánni. Amikor mélyen megértjük Isten feltétel nélküli szeretetét irántunk, akkor felismerjük, hogy Ő mindig mindenről gondoskodik, ami minket aggodalommal tölt el.

Nem kell félned a láthatatlan ellenségtől! Bízz Istenben, ő az egyetlen, aki képes a sötétség szellemi erőit legyőzni.


Ima

Uram, ne engedd, hogy elfeledkezzek arról ki az igazi ellenség, és hogy Te mindenható vagy! Tudom, hogy én nem vagyok képes megoldani mindazt, amivel az ellenség ellenem próbálkozik… De Te igen!

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon