Megszentelt edény vagy?

Megszentelt edény vagy?

„Ha tehát valaki megtisztítja magát ezektől megbecsült edény lesz, az Úrnak is hasznos és minden jó cselekedetre alkalmas.” 2Tim 2:21

A Biblia úgy utal ránk, mint földi, törékeny emberi edényekre (lásd: 2Kor 4:7). Ahogyan az agyagedény formálódik a fazekas korongján, úgy mi is agyagból készültünk. (lásd: Ézs 64:48). Az 1Móz 2:7 szerint Isten Ádámot a föld porából teremtette. A Zsolt 103:14 pedig azt mondja: „Hiszen tudja hogyan formált, emlékszik rá, hogy porból lettünk.”

Bár gyengék vagyunk, és nem vagyunk tökéletesek, mégis amikor betöltjük az edényeinket (önmagunkat) Isten Igéjével, az áldásainak hordozóivá válunk, készen a használatra. Mindannyian értékesek vagyunk az Úrnak – Isten még a törött edényeket is tudja használni.

De először teljesen oda kell szentelni magunkat Istennek. 2Tim 2:21 emlékeztet minket, hogy „Ha tehát valaki megtisztítja magát ezektől megbecsült, megszentelt edény lesz, az Úrnak is hasznos és minden jó cselekedetre alkalmas.”

Ha eldöntöd most, hogy Isten számára elkülönített edénnyé válsz, meglátod, hogy Ő hihetetlen dolgokat tesz majd az életeden keresztül.


Ima

Uram, a Tiéd vagyok. Szeretném, ha használható eszközöd lennék. Odaszánom magam Neked. Szeretnék telve lenni az Igéddel, készen állni minden jó cselekedetre.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon