Așteaptă-L pe Dumnezeu

Taci înaintea Domnului şi nădăjduieşte în El! Psalmul 37:7

Am nevoie să-L aud pe Dumnezeu în fiecare zi și vreau să aud de la El despre tot. Pentru a-L auzi pe Dumnezeu, trebuie să fim dispuși să așteptăm cu înțelepciune și din pasiunea de a dori voia lui Dumnezeu mai mult decât orice. Îl vom auzi pe Dumnezeu mult mai clar dacă suntem hotărâți să nu acționăm bazat pe dorințele sau emoțiile noastre firești. Vom fi binecuvântați dacă așteptăm până vom fi siguri că avem direcție de la Dumnezeu. Atunci ar trebui să facem ceea ce ne călăuzește Dumnezeu, chiar dacă ne este greu.

În urmă cu câțiva ani am început să colecționez filme clasice deoarece nu era nimic decent la televizor. Într-o zi, am primit acasă o revistă care recomanda multe filme bune. Părea că Dumnezeu mi-a aruncat în poale oportunitatea de a viziona și mai multe filme. M-am entuziasmat și am decis să comand aproximativ cincisprezece filme. Dar apoi am lăsat formularul de comandă deoparte câteva zile și când l-am analizat din nou, emoțiile mă părăsiseră și am sfârșit prin a comanda doar două filme. Acesta este un exemplu simplu, dar principiul se aplică în multe domenii ale vieții.

Când acționăm din entuziasm, facem adesea greșeli. Îmi spun: „Lasă emoțiile să treacă și apoi decide”. Este uimitor ce diferență face un somn bun în ce privește emoțiile față de anumite lucruri.

Te încurajez să înveți să aștepți. Entuziasmul crește și scade; energia emoțională va veni și va pleca, rareori ne va conduce la destinația pe care Dumnezeu o are pentru noi. Dumnezeu ne va conduce întotdeauna într-un loc bun, dacă vom permite să fim conduși pur și simplu de Cuvântul și înțelepciunea Lui, nu de către emoțiile noastre.


Cuvântul lui Dumnezeu pentru tine astăzi: Lasă-ți emoțiile să treacă și apoi decide.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon