Dumnezeu locuiește în tine

Dumnezeu locuiește în tine

Rămâneţi în Mine, şi Eu voi rămâne în voi. După cum mlădiţa nu poate aduce rod de la sine, dacă nu rămâne în viţă, tot aşa nici voi nu puteţi aduce rod dacă nu rămâneţi în Mine. Ioan 15:4

De ce ar vrea Dumnezeu să trăiască în noi? Și cum poate să facă asta? La urma urmei, El este sfânt, iar noi suntem oameni slabi, fragili, cu defecte și eșecuri.

Răspunsul este simplu: El ne iubește și alege să locuiască în noi. El face asta pentru că este Dumnezeu; El are capacitatea de a face ceea ce vrea și El alege să-și facă o casă în inimile noastre. Această alegere nu se bazează pe nicio faptă bună pe care am făcut-o sau pe care am putea face vreodată; se bazează numai pe harul, puterea și mila lui Dumnezeu. Devenim locuința lui Dumnezeu crezând în Isus Hristos (așa cum ne indică Dumnezeu în Biblie).

Versetul pentru astăzi subliniază faptul că trebuie să credem în Isus Hristos ca Unicul Dumnezeu trimis pentru a experimenta intimitatea cu El. Credința în El ne permite să auzim vocea Lui, să primim Cuvântul Său în inimile noastre și să simțim prezența Lui.

Pe lângă faptul că trebuie să credem în Isus ca darul lui Dumnezeu trimis din cer pentru omenire, trebuie să credem pur și simplu că jertfa lui Isus pentru păcatele noastre a fost suficientă pentru a ne aduce în prezența lui Dumnezeu. Devenim locuința lui Dumnezeu atunci când Îl primim pe Isus ca Mântuitor și Domn. Din această poziție, prin puterea Duhului Sfânt, El începe o lucrare minunată în noi.


Cuvântul lui Dumnezeu pentru tine astăzi: Asigură-te că Dumnezeu Se simte acasă în inima ta.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon