Rugăciunea nu trebuie să fie lungă ca să fie puternică

Rugăciunea nu trebuie să fie lungă ca să fie puternică

Când vă rugaţi, să nu bolborosiţi aceleaşi vorbe, ca păgânii…Să nu vă asemănaţi cu ei; căci Tatăl vostru ştie de ce aveţi trebuinţă, mai înainte ca să-I cereţi voi  (Matei 6:7, 8).

Una dintre cele mai mari minciuni pe care diavolul o spune oamenilor despre rugăciune este că rugăciunea trebuie să fie lungă. El vrea să te facă să crezi că trebuie să te rogi ore în șir, înainte ca să poți spune că într-adevăr te-ai rugat, dar știu din Cuvântul lui Dumnezeu și din propria experiență că rugăciunile nu trebuie să fie lungi ca să fie puternice. Nu trebuie să fie nici scurte ca să fie puternice. Lungimea rugăciunilor noastre nu au nicio importanță în fața lui Dumnezeu. Tot ceea ce contează este ca rugăciunile noastre să fie călăuzite de Duhul, să fie din inimă și să fie făcute cu credință.

Personal, cred că putem să devenim atât de încurcați în cuvintele rugăciunii noastre încât rugăciunile noastre să fie fără putere. Vreau să accentuez din nou faptul că nu este este nimic greșit să te rogi pentru o anumită perioadă de timp. După cum am menționat cu alte ocazii, cred că toți ar trebui să ne punem timp deoparte pentru o părtășie prelungită cu Domnul și pentru rugăciune. Disponibilitatea sau lipsa de disponibilitate de a petrece timp cu Dumnezeu determină nivelul nostru de intimitate cu El. Nu cred că trebuie să ne trudim să avem un anumit număr de ore încercând să vorbim cu Dumnezeu și să Îl ascultăm. Nu trebuie să ne simțim obligați făcând din acest lucru o activitate firească, neavând nimic de-a face cu călăuzirea Duhului Sfânt. Dacă problemele din viața noastră cer într-adevăr să ne rugăm pentru o perioadă mai lungă de timp și avem nevoie de prelungirea acestuia, pentru a auzi vocea lui Dumnezeu, atunci este bine să investim în el. Nu trebuie să avem un timp prelungit de rugăciune doar de dragul de a ști că ne-am rugat mult.


Cuvântul lui dumnezeu pentru astăzi: Lasă ca rugaciunea ta să fie călăuzită de Duhul, din inima si făcută cu credință!

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon