Așteaptându-L pe Dumnezeu să lucreze

Așteaptându-L pe Dumnezeu să lucreze

Nădăjduieşte în Domnul! Fii tare, îmbărbătează-ți inima și nădăjduieşte în Domnul! (Psalmul 27:14)

Atunci când „Îl așteptăm” pe Dumnezeu, nu înseamnă că trebuie să fim leneși sau pasivi, ci trebuie să fim activi din punct de vedere spiritual. Chiar dacă „nu facem” nimic în plan material, avem încredere în Dumnezeu că va aranja lucrurile. De fapt, noi spunem: „Doamne, nu vreau să încerc să lupt prin puterile mele, ci aștept intervenția Ta. În acest timp de așteptare, mă voi bucura de viață.”

Satana vrea să ne vadă frustrați, încercând să ne rezolvăm problemele pe cont propriu. El urăște bucuria. El nu suportă să ne vadă bucuroși, pentru că bucuria Domnului e tăria noastră (Neemia 8:10). Îngrijorarea ne ia puterea, dar bucuria ne revigorează.

Putem fi ispitiți să credem că nu ne facem partea dacă nu ne zbatem să găsim soluții pentru problemele noastre; însă dacă procedăm așa, vom rămâne pe loc și stagnarea nu ne va ajuta cu nimic. Nu este un gest iresponsabil să ne bucurăm de viață în timp ce Îl așteptăm pe Dumnezeu să lucreze și să credem că El va rezolva situațiile care pe noi ne depășesc.

Nu te teme, pentru că lupta este a Domnului, nu a ta!

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon