Autoritate în rugăciune

Autoritate în rugăciune

„Îţi voi da cheile Împărăţiei cerurilor, şi orice vei lega pe pământ va fi legat în ceruri şi orice vei dezlega pe pământ va fi dezlegat în ceruri.” (Matei 16:19)

Noi nu avem doar un trup fizic, ci și suflet, și duh, de aceea, tot ce facem pe acest pământ are impact și în lumea spirituală. Trebuie să vedem acest lucru ca pe un privilegiu și un avantaj. Avem harul de a pătrunde în lumea spirituală prin rugăciune, pentru a aduce schimbare în lumea fizică. Dumnezeu este Duh (Ioan 4:24), și în El găsim răspuns pentru orice problemă cu care ne confruntăm.

Isus i-a spus lui Petru că Îi va da cheile Împărăției. Toate cheile deschid uși, și sunt de părere că aceste chei ale Împărăției pot reprezenta diferite tipuri de rugăciune. Mai apoi, Isus i-a explicat lui Petru despre puterea legării și a dezlegări, care funcționează pe baza aceluiași principiu spiritual.

Puterea legării și a dezlegării este exersată în rugăciune. Atunci când cerem eliberare de anumite legături din viața noastre sau din viața altora, în esență, noi legăm acea problemă și dezlegăm o rezolvare. Rugăciunea leagă răul și dezleagă binele.

Isus ne-a dat puterea și autoritatea să folosim cheile Împărăției pentru a aduce voia lui Dumnezeu pe pământ.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon