Bucură-te la fiecare pas

Bucură-te la fiecare pas

„Bucurați-vă totdeauna în Domnul [desfătați-vă, înveseleți-vă în El]! Iarăși zic: Bucurați-vă!” (Filipeni 4:4, Biblia amplificată)

Pavel a simțit că a te bucura în bunătatea lui Dumnezeu este un lucru atât de important, încât ne spune de două ori în acest verset din Filipeni să ne bucurăm. În versetele următoare, el ne îndeamnă să nu ne temem și să nu ne îngrijorăm cu privire la nimic, ci să ne rugăm și să-L preamărim pe Dumnezeu în toate lucrurile – nu după ce totul s-a terminat.

Dacă așteptăm ca totul să fie perfect pentru a ne bucura și a mulțumi, nu ne vom simți bine. Învățând să te bucuri de viață chiar și în mijlocul încercărilor este o modalitate de a te apropia de Dumnezeu. Pavel mai scrie și că noi „suntem schimbați în același chip al Lui, din slavă în slavă” (2 Corinteni 3:18). Aceasta înseamnă că ne putem bucura de slava pe care o trăim în fiecare etapă a dezvoltării noastre, deoarece fiecare nouă zi este un alt pas înainte spre a deveni persoana pe care o conturează Dumnezeu în noi.

Când mi-am început slujirea, fericirea mea depindea numai de circumstațele în care mă aflam. În cele din urmă, Domnul mi-a arătat calea către fericire. El a făcut asta învățându-mă că bucuria deplină o regăsim în „prezența” Sa – nu în „prezentările” Sale (Psalmii 16:11).


Adevărata bucurie o găsim atunci când căutăm fața lui Dumnezeu.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon