Călăuzit de Duhul Sfânt

Călăuzit de Duhul Sfânt

„Zic dar: umblați [și trăiți în mod obișnuit] cârmuiți de Duhul [Sfânt] [răspunzând la, controlați și călăuziți de către Duh] și nu împliniți poftele firii pământești [ale naturii omenești, lipsită de Dumnezeu].” (Galateni 5:16, Biblia amplificată)

Este interesant că, în Galateni 5:16, Pavel nu a spus că dorințele, sau tânjirile, nu vor mai exista pentru copiii lui Dumnezeu. El a spus că putem alege să fim călăuziți de către Duhul Sfânt și, făcând această alegere, nu vom ceda ispitelor care încearcă să ne despartă de Dumnezeu.

Există numeroase lucruri care încearcă să ne conducă – precum alți oameni, diavolul, propria fire (trupul nostru, mintea noastră, voința noastră sau propriile sentimente). În lume există numeroase voci care ne vorbesc, adesea, mai multe deodată chiar.

Pentru a putea trăi într-o relație apropiată cu Dumnezeu, este esențial să alegem să fim călăuziți de către Duhul Sfânt în locul celorlalte voci. Numai El cunoaște voia lui Dumnezeu și este trimis să sălășluiască în fiecare dintre noi, să ne ajute să fim așa cum ne-a creat Dumnezeu să fim și să avem tot ceea ce vrea Dumnezeu să avem.

A fi călăuzit de Duhul Sfânt înseamnă că El ne conduce cu pace și înțelepciune, dar și prin intermediul Cuvântului lui Dumnezeu. El le vorbește inimilor noastre ca un „susur blând”, dacă vom căuta să trăim pentru Dumnezeu. Cu cât ne lăsăm mai mult călăuziți de El, cu atât vom trăi mai victorioși.


Te încurajez să-ți începi fiecare zi spunând următoarele: „Duhule Sfânt, mă voi lăsa călăuzit de Tine astăzi. Dă-mi înțelepciune și pace pentru a putea umbla conform îndrumărilor Tale.”

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon