Câștigând lupta din interiorul nostru

Câștigând lupta din interiorul nostru

„Căci noi n-avem de luptat împotriva cărnii şi sângelui, ci împotriva căpeteniilor, împotriva domniilor, împotriva stăpânitorilor întunericului acestui veac, împotriva duhurilor răutăţii care sunt în locurile cereşti.” (Efeseni 6:12)

Satana luptă împotriva noastră, iar una din strategiile lui este învinovățirea. El încearcă să ne amintească toate eșecurile și slăbiciunile noastre, dar trebuie să ținem minte că Dumnezeu știe totul despre noi și totuși ne iubește.

Ducem multe lupte, dar probabil cea mai dificilă dintre ele este cea pe care o purtăm cu noi înșine. Poate că ne învinovățim că nu am reușit tot ceea ce am fi putut în viață și ne amintim toate domeniile în care am falimentat. Adevărul este că nu putem rezolva nimic prin frustrare și vinovăție. Dumnezeu este Singurul care ne poate schimba, dacă alegem să ne încredem în El – va lupta pentru noi și ne va da biruință întotdeauna! Datoria noastră este să credem, să cooperăm cu El și să ne lăsăm călăuziți de Duhul Sfânt.

Poate că este greu să ajungem în acel punct în care putem fi complet sinceri cu noi înșine în legătură cu păcatele și slăbiciunile noastre, și totuși să fim conștienți că Dumnezeu ne privește ca fiind neprihăniți, datorită jertfei lui Isus și a învierii Lui. Dacă duci lupte cu tine însuți, alege să crezi că ești neprihănirea lui Dumnezeu în Hristos, și vei primi pace și putere spirituală.

Putem fi schimbați atunci când ne închinăm lui Dumnezeu și ne concentrăm asupra Sa, nu asupra slăbiciunilor noastre.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon