Cel mai mare dar pe care îl poți face

Cel mai mare dar pe care îl poți face

Fiţi, dar, milostivi cum şi Tatăl vostru este milostiv. – Luca 6:36

Mila este un dar extraordinar. Cu cât mă gândesc mai mult, cu atât sunt mai uimită. Mila eliberează binecuvântare nemeritată și împiedică pedeapsa meritată. Este cel mai mare dar pe care tu îl poți face cuiva.

Isus a venit pe pământ și ne-a dăruit mila Sa, astfel că și noi trebuie să învățăm să o dăruim altora. Prin exemplul Său, Isus ne mai învață să-i iubim dușmani și să ne rugăm pentru ei, să fim prietenoși cu cei care nu ne tratează cum ne-ar face plăcere să fim tratați. Ni se spune să dăruim și să avem grijă de săraci și de cei care niciodată nu ne vor putea răsplăti.

Putem face daruri celor care, la rândul lor, ne vor dărui înapoi, dar suntem mult mai binecuvântați când alegem să dăruim celor care nu ne pot răsplăti – iar aceasta înseamnă că dăruim milă.

Cel mai mare dar al tău pentru Dumnezeu este să devii tot mai mult ca Isus. Poți face aceasta tratându-i pe cei din jurul tău la fel cum a făcut Isus cu tine. Oferă-le oamenilor cel mai mare dar pe care l-ar putea primi vreodată de la tine – mila.

Rugăciune

Doamne, îți mulțumesc pentru mila pe care mi-o acorzi  în fiecare zi. Decid să dăruiesc acestă milă celorlalți, ori de câte ori am ocazia. Doresc să le arăt oamenilor mila pe care și Tu mi-o arăți mie.  

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon