Condus de Duhul Sfânt în rugăciune

Condus de Duhul Sfânt în rugăciune

„Dar voi, preaiubiților, zidiți-vă [bazându-vă] sufletește pe credința voastră preasfântă [progresați, înălțați-vă tot mai sus, asemenea unei clădiri], rugați-vă prin Duhul Sfânt.” (Iuda 20, Biblia amplificată)

Așa cum în Efeseni 6:18 ni se spune că trebuie să ne rugăm în orice vreme, rostind tot felul de rugăciuni, în Iuda ni se mai spune și că rugăciunile noastre trebuie să fie „prin Duhul Sfânt”. Apostolul Pavel ne spune în Romani 8:26 că, atunci când nu știm cum să ne rugăm, Duhul Sfânt știe cum să se roage în slăbiciunea noastră.

Duhul Sfânt al lui Dumnezeu care sălășluiește în noi ne îndeamnă și ne arată cum să ne rugăm. În loc să mai amânăm, putem învăța să ne lăsăm conduși de Duhul Sfânt de îndată ce Îl simțim. Aceasta este o parte din felul de a învăța cum să rostim tot felul de rugăciuni în orice vreme, oriunde ne-am afla și orice am face.

Mottoul nostru ar putea fi precum vechiul imn: „Simt că Duhul îmi vorbește și smerit mă rog neîncetat.” Dacă știm că ne putem ruga oricând și oriunde, nu ne vom mai simți departe de Dumnezeu și nu vom mai simți că trebuie să așteptăm să găsim momentul potrivit ca să ne putem ruga.
Atunci când suntem conduși de către Duhul Sfânt, știm că rugăciunile noastre ajung la tronul lui Dumnezeu și că vom primi răspuns la ele.


Cere-I Duhului Sfânt să se implice în tot ceea ce faci. El este Ajutorul, și nu așteaptă decât să Îi ceri ajutor.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon