Găsește puterea de a birui ispita din fața ta

Găsește puterea de a birui ispita din fața ta

Isus a zis ucenicilor Săi: „Este cu neputinţă să nu vină prilejuri de păcătuire; dar vai de acela prin care vin! – Luca 17:1

Ispita sau ispitirea (adică a duce în ispită) sunt o probleme foarte serioase încă de la începutul istoriei, fiind încă o parte a vieții de astăzi. Ne place sau nu, toți avem de-a face cu ea. În Luca 17:1 ni se  spune că ispita (capcana, cursa pusă cu intenția de a păcătui) apare cu siguranță în dreptul oricui.

De ce trebuie să avem de-a face cu ispita? Pentru că întărește credința noastră – mușchii noștri spirituali. Dacă nu am înfrunta ispita, nu am ști nicidată cât suntem de tari spiritual. Pentru a dezvolta această tărie spirituală, trebuie să trecem tot felul de teste ale ispitei, mai mari sau mai mici.

În Luca 4 găsim scris despre momentul când Satana l-a ispitit pe Isus, sperând să găsească o zonă de slăbiciune pe care să o invadeze. Isus a rămas, însă, puternic și a biruit vrăjmașul. Te încurajez să faci la fel ca Isus când a fost ispitit; El a apelat direct la Cuvânt. Dumnezeu a știut mai dinainte  că Isus va trece testul și cred că El are încredere în noi, știind că atunci când urmăm exemplul lui Isus, vom birui la rândul nostru ispita și astfel, vom putea trece multe din testele noastre.


Rugăciune

Doamne, Îți mulțumesc că mă ajuți să mă împotrivesc și să biruiesc ispitele vrăjmașului. Când vine ispita, eu voi alerga direct la Cuvântul Tău și voi folosi adevărul Tău, ca să o biruiesc.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon