Creștini firești și creștini duhovnicești

Creștini firești și creștini duhovnicești

… pentru că tot lumeşti sunteţi. În adevăr, când între voi sunt zavistii, certuri şi dezbinări, nu sunteţi voi lumeşti şi nu trăiţi voi în felul celorlalţi oameni? – 1 Corinteni 3:3   

Sunt două feluri de creștini, iar tu alegi din care categorie vrei să faci parte. Vei fi un creștin firesc sau unul duhovnicesc?

Un creștin firesc caută să facă pe plac oamenilor și îi pasă mai mult de ceea ce gândesc oamenii decât să asculte de Dumnezeu. Este imatur, acționează pe baza emoțiilor, împlinind  ceea ce îi face plăcere să spună și să facă. De obicei este în conflict, fiind nemulțumit, ușor de ofensat, lipsindu-i pacea.

Un creștin duhovnicesc caută cu sârguință să urmeze ceea ce este plăcut Duhului Sfânt. Își hrănește zilnic duhul din Cuvântul lui Dumnezeu, lăsându-L să pătrundă în fiecare aspect al vieții sale. Relația cu Dumnezeu este în centrul vieții lui în fiecare zi a săptămânii, nu doar în timpul programului de biserică.

Te îndem ca, dacă nu ai făcut deja acest lucru deja, să te dedici astăzi cu adevărat în a-L urma pe Isus. Implică-L pe Domnul în tot cea ce faci. Umblă în dragoste și smerenie, fii integru și plin de pace. Clădește relații de înțelegere cu ceilalți. Manifestă roada Duhului și bucură-te de favoarea lui Dumnezeu.

Rugăciune

Doamne, nu doresc să fiu un creștin firesc, condus de firea mea pământească.  Doresc, în schimb, să umblu călăuzit de Duhul Sfânt, trăind o viață plăcută Ție. Aleg astăzi să fiu un creștin duhovnicesc, nu unul firesc.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon