Cum să echilibrezi munca și odihna

Cum să echilibrezi munca și odihna

„Căci Dumnezeu nu ne-a dat un duh de frică [de timiditate, de lașitate, de teamă], ci [El ne-a dat un duh] de putere, de dragoste și de chibzuință [de disciplină și autocontrol].” (2 Timotei 1:7, Biblia amplificată)

Cu toții avem câte 24 de ore în fiecare zi. Este important cum folosim acest timp – cum reglementăm diferite părți din viețile noastre pentru a le putea menține în perspectiva corectă. Dacă muncim prea mult și nu ne odihnim destul, va apărea un dezechilibru. Atunci vom deveni obsedați de lucru și vom ajunge să fim obosiți și lipsiți de vlagă.

Eu sunt foarte mulțumită de realizările mele și de munca mea. Nu-mi place să-mi pierd timpul cu activități nefolositoare. Însă, din cauza firii mele, foarte ușor ajung la un dezechilibru în ceea ce privește munca mea. Trebuie ca, în mod regulat, să am grijă să mă și odihnesc, nu doar să muncesc. Acest lucru trebuie să devină o prioritate dacă vreau să fiu sănătoasă și să mă apropii de Dumnezeu.

Însă este posibil și să te odihnești prea mult și să nu muncești suficient. Solomon spune că dacă „… se lenevesc mâinile, plouă în casă” (Eclesiastul 10:18). Altfel spus, oamenii care nu muncesc suficient, dau de necaz. Finanțele lor, viața lor spirituală, posesiunile lor materiale, trupurile lor și toate celelalte au de suferit dacă oamenii nu fac treaba necesară pentru ca totul să fie în ordine.

Roagă-L pe Dumnezeu să te ajute să echilibrezi în mod adecvat munca și odihna. Fă-ți timp să îți îndeplinești sarcinile primite, dar asigură-te că profiți de fiecare oportunitate de a te liniști și de a te bucura de odihnă. Ambele sunt importante, iar echilibrul este cheia!


Roagă-te ca Dumnezeu să îți arate pas cu pas cum să creezi un echilibru în viața ta!

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon