Cum să îi vezi pe oameni așa cum îi vede Dumnezeu

Cum să îi vezi pe oameni așa cum îi vede Dumnezeu

„Fiecare din voi să se uite nu [numai] la foloasele lui, ci și la foloasele altora.” (Filipeni 2:4, Biblia amplificată)

O problemă gravă în rândul creștinilor în prezent o reprezintă egoismul și egocentrismul. Dacă nu avem grijă, putem deveni atât de preocupați de propria persoană, încât nu ajungem niciodată să cunoaștem adevărata bucurie a uitării de sine și a slujirii lui Dumnezeu prin ajutorarea celorlalți. Atunci când îi ajutăm pe ceilalți, Dumnezeu ne ajută pe noi și se îngrijește de nevoile noastre. Atunci când noi facem ceva pentru ceilalți, și Dumnezeu face ceva pentru noi.

E ușor să îi judecăm și să îi criticăm pe ceilalți, dar Dumnezeu vrea să îi iubim. El vrea ca noi să le arătăm celorlalți aceeași îndurare pe care ne-a arătat-o și El nouă. Conform Cuvântului lui Dumnezeu, îndurarea e mai presus de judecată, așa că haideți să devenim o binecuvântare, iar bucuria noastră va spori.

E imposibil să fii egoist și fericit în același timp. Bucuria se obține numai când îi ajutăm pe ceilalți cu iubirea lui Dumnezeu. Cu cât suntem mai preocupați de propria persoană, cu atât mai nefericiți vom fi. Mulți ani am fost nefericită deoarece nu făceam nimic pentru ceilalți. În cele din urmă, am aflat că Dumnezeu nu ne-a creat ca să ne ocupăm de noi înșine, ci ca să ne ocupăm de ceilalți. Când te preocupă cei din jur, Dumnezeu se va îngriji de tine și-ți va împlini toate nevoile.


Roagă-L pe Dumnezeu să-ți arate pe cine poți ajuta și binecuvânta astăzi.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon