Ancora speranței

Ancora speranței

… să apucăm nădejdea care ne era pusă înainte, pe care o avem ca o ancoră a sufletului; o nădejde tare şi neclintită, care pătrunde dincolo de perdeaua dinăuntrul Templului – Evrei 6:18,19

Precum o corabie în timp de furtună, în viață cu toții trecem prin timpuri dificile, când avem nevoie de ajutor pentru a rămâne stabili. La fel cum pentru o navă ancora este elementul care o  ajută să rămână stabilă, Biblia spune că nădejdea este ancora sufletului nostru.

Atunci când tu și cu mine ne punem nădejdea cu adevărat în Dumnezeu și în Cuvântul Lui, putem simți vânturile și valurile, dar în final, nu vom fi clătinați.

În timpul unei furtuni, nădejdea ne dă abilitatea să ne uităm la lucruri așa cum sunt și totuși, să rămânem încrezători că urmează ceva bun. Aceasta face din nădejde o calitate foarte importantă și puternică, pe care toți trebuie să o dobândim, în special în timpuri de încercare. De fapt, eu cred că este fundamentul pe care credința trebuie să fie zidită.

Nimeni – nici măcar Dumnezeu – nu poate promite că nu vom avea de-a face cu dezamăgiri și probleme. Însă este important să avem mereu speranță, menținând o atitudine pozitivă și ținându-ne de nădejdea pe care o avem în Hristos. Astfel suntem așezați într-o poziție din care putem să vedem puterea lui Dumnezeu, care lucrează miracole.


Rugăciune

Doamne, îmi pun în Tine nădejdea, credința și așteptarea pentru lucrurile mari pe care le vei face în viața mea. Tu ești pe cale să lucrezi în mod minunat, iar aceasta e ancora mea în timpuri de încercare.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon