Cum să scapi de frustrare

Cum să scapi de frustrare

„[Prin urmare, nu tratez minunatul dar al lui Dumnezeu ca pe ceva banal, anulându-i scopul.] Nu vreau să fac zadarnic [să resping, să umplu de frustrare, să anulez] harul [favoarea nemeritată a] lui Dumnezeu…” (Galateni 2:21, Biblia amplificată)

Știu ce este frustrarea, căci mulți ani am dus o viață plină de frustrare. Știam Cine este Dumnezeu, dar știam prea puține despre harul Său și despre cum să ai o relație apropiată cu El. Între timp, am învățat că, atunci când devin frustrată, de cele mai multe ori, se datorează faptului că încerc prin propriile puteri să fac să se întâmple anumite lucruri, în loc să aștept ca Dumnezeu să facă să se întâmple lucrurile respective. Dacă sunt frustrată, e un semn că acționez de capul meu, în loc să mă bazez pe El și să primesc harul Său.

Ești cumva frustrat? Poate în relația ta? În cariera ta? În umblarea ta cu Dumnezeu? Ai cumva o anumită latură a personalității tale care îți dă bătăi de cap, sau ai cumva un anumit obicei de care nu poți scăpa?

Frustrarea apare atunci când încerci să faci ceva ce nu poți face de unul singur. Dumnezeu este Singurul care poate face să ți se întâmple anumite lucruri. Vei deveni frustrat dacă vei încerca să faci anumite lucruri fără El. Însă, în clipa în care spui: „Doamne, nu pot face asta de unul singur, așa că las totul în seama Ta. Sunt dispus să fac tot ce îmi ceri, dar am nevoie de harul (puterea) Tău pentru asta” – când rostești cu sinceritate această rugăciune, vei începe să te bucuri mai mult de Dumnezeu.


Lasă totul deoparte și ai încredere că Dumnezeu va face ceea ce numai El poate face. Lasă-L pe Dumnezeu să fie Domn în viața ta.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon