Cunoaște-L pe Dumnezeu, Tatăl tău

Cunoaște-L pe Dumnezeu, Tatăl tău

„El le-a zis: ʽCând vă rugați, să ziceți: «Tatăl nostru care ești în ceruri! Sfințească-se Numele Tău…»’” (Luca 11:2)

Mulți ani la rând am rostit rugăciunea „Tatăl nostru”, dar fără a ști cu adevărat că Dumnezeu este Tatăl meu. Nu aveam niciun fel de relație personală cu Dumnezeu. Eu, pur și simplu, repetam ceva ce învățasem.

Dacă vrei să fii mai apropiat de Domnul și să ai o viață de rugăciune eficientă, e important să Îl cunoști pe Dumnezeu ca fiind Tatăl tău. Când ucenicii I-au cerut lui Isus să-i învețe să se roage, El i-a învățat ceea ce cunoaștem drept „Rugăciunea Domnească”, aceasta fiind o comoară spirituală în care se află unele principii de rugăciune. Însă, în primul rând, Isus i-a instruit să spună: „Tatăl nostru care ești în ceruri! Sfințească-se Numele Tău.”

Isus le-a prezentat relația privilegiată pe care venise să i-o ofere fiecărui credincios. El le-a spus că ei puteau avea o relație cu Dumnezeu, ca Tată al lor, dacă se rugau Lui. Nu te teme de Dumnezeu, ci dezvoltă o relație de Tată-fiu cu El. Această relație apropiată îți va da libertatea să Îi ceri anumite lucruri pe care nu ai fi îndrăznit să I le ceri dacă ai fi avut cu El o relație distantă.

Tatăl nostru ceresc ne iubește și ne poartă de grijă mereu. Învață să te bucuri de prezența Sa!

Atunci când te rogi, nu uita că ai un Tată iubitor, care te ascultă.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon