Curaj și ascultare

Curaj și ascultare

„După aceste întâmplări, Cuvântul Domnului a vorbit lui Avram într-o vedenie şi a zis: `Avrame, nu te teme; Eu sunt scutul tău şi răsplata ta cea foarte mare.`” (Geneza 15:1)

În Geneza 12:1, Dumnezeu i-a dat lui Avram o poruncă care părea greu de împlinit. I-a vorbit în mod repetat, spunându-i: „Lasă tot ce ai, ia-ți lucrurile și urmează-mă în locul în care te voi conduce.”

Dacă Avram s-ar fi lăsat cuprins de îndoială și de necredință, nu am fi putut citi despre lucrările mărețe pe care Dumnezeu Le-a făcut prin el. Avram nu L-ar fi experimentat niciodată pe Dumnezeu ca fiind „scutul său și răsplata lui cea foarte mare” și nu ar fi primit niciodată marile binecuvântări ale lui Dumnezeu.

Tot așa, dacă Iosua nu și-ar fi învins frica și nu ar fi ascultat de porunca lui Dumnezeu de a conduce poporul în Țara Promisă, nici el, nici întregul Israel nu s-ar fi putut bucura de toate planurile pe care Dumnezeu le-a pregătit pentru ei.

În Cuvântul lui Dumnezeu găsim puterea de care avem nevoie ca să nu mai cedăm în fața fricii și a necredinței. Putem face ceea ce Dumnezeu vrea, chiar dacă simțim teamă. Când ne simțim intimidați de un obstacol, putem spune: „Doamne, întărește-mă. Asta este calea pe care m-ai pus și cu ajutorul Tău, voi merge pe ea, pentru că este voia Ta specifică pentru viața mea. Sunt hotărât ca viața mea să nu fie condusă de frică, ci de Cuvântul Tău.”

Dumnezeu nu ne scapă întotdeauna „de” situații; de cele mai multe ori, El ne dă putere să „trecem” prin ele.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon