Cuvintele pe care le rostești

Cuvintele pe care le rostești

„Moartea şi viaţa sunt în puterea limbii; oricine o iubeşte îi va mânca roadele.” (Proverbele 18:21)

Apostolul Petru ne spune în mod clar că există o legătură între o viață trăită cu bucurie și gândirea și vorbirea pozitive. Dacă ne schimbăm modul de a vorbi, întreaga nostră viață se poate schimba!

Cuvintele noastre exprimă ce gândim, simțim și dorim. Mintea ne spune ce să gândim, așa că nu toate sunt gândurile lui Dumnezeu. Voința ne spune ce vrem, nu ceea ce Dumnezeu vrea. Emoțiile ne spun ce simțim, nu ceea ce simte Dumnezeu. Pe măsură ce sufletul nostru e curățit, învățăm să ne însușim gândurile, dorințele și simțirile lui Dumnezeu, iar atunci putem să vorbim cuvinte de viață, nu de moarte.

Cuvintele tale, fiind urmări ale gândurilor tale, au puterea să aducă binecuvântare sau blestem în viața ta, dar și a celor din jurul tău. În 1 Corinteni 2:16, Cuvântul ne învață să avem gândul lui Hristos și să purtăm în noi dorințele și simțirile inimii Lui. Poate că nu le vom avea întotdeauna, dar pe zi ce trece, creștem și suntem transformați după chipul lui Hristos. El, care a început acestă lucare bună în noi, o va desăvârși și o va duce la bun sfârșit (Filipeni 1:6). Cu cât ne apropiem mai mult de Dumnezeu, cu atât mai repede vom experimenta biruință asupra gândurilor, cuvintelor și atitudinilor noastre.

Oricât de mult va trebui să te lupți, știu că te poți schimba, pentru că și eu am făcut-o. A fost nevoie de răbdare și de ajutorul Duhului Sfânt, dar cu siguranță a meritat.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon