Dorințe de la Dumnezeu

Dorințe de la Dumnezeu

Domnul să-ţi fie desfătarea și El îţi va da tot ce-ţi dorește inima. (Psalmul 37:4)

Unul dintre modurile prin care ne vorbește Dumnezeu o reprezintă dorințele inimilor noastre. Dumnezeu pune dorințe bune în inimile noastre și apoi El împlinește acele dorințe. Îmi amintesc că îmi doream pâine de casă cu dovlecel, dar nu aveam talent sau timp pentru a o face. Am spus pur și simplu, „Doamne, mi-ar plăcea niște pâine de casă proaspătă cu dovlecel” și nu m-am mai gândit la asta. Cam o săptămână mai târziu, o doamnă care nu știa nimic despre dorința mea mi-a trimis o cutie și când am deschis-o am găsit pâine de casă cu dovlecel. Lui Dumnezeu Îi place să facă lucruri mici și mari pentru noi și ar trebui să le apreciem pe toate.

Trebuie să-I cerem lui Dumnezeu să ne dea dorințe duhovnicești. De obicei, dorim lucruri naturale, cum ar fi succes, bani, case frumoase și relații bune, dar ar trebui să dorim și lucruri spirituale. Ar trebui să dorim să-L cunoaștem pe Dumnezeu într-un mod mai profund și mai intim, să dăm dovadă de roada Duhului, în special de dragoste, să-L slujim pe Dumnezeu în moduri care Îl slăvesc, să fim mereu ascultători de Dumnezeu, etc. Să-I cerem lui Dumnezeu să îndepărteze dorințele firești și să ne dea dorințe duhovnicești!

Dumnezeu pune în noi dorințe care aduc neprihănirea, pacea și bucuria Sa în viața noastră (vezi Romani 14:17), iar acesrtea nu contrazic niciodată Cuvântul Său.

Dorințele greșite ne chinuie și ne fac nerăbdători să le primim, dar dorințele duhovnicești vin cu disponibilitatea de a aștepta căile și timpul lui Dumnezeu.


Cuvântul lui Dumnezeu pentru tine astăzi: Încredințează-ți dorințele lui Dumnezeu, roagă-te pentru ele și crede că Dumnezeu le va împlini la vremea potrivită.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon