Dumnezeu îți va călăuzi pașii

Dumnezeu îți va călăuzi pașii

Domnul întăreşte paşii omului când Îi place calea lui. —Psalmul 37:23

Viața creștină se poate asemăna cu o călătorie. Duhul Sfânt este ghidul nostru… El ne conduce zilnic. Și El ne îndrumă mereu spre ceea ce este mai bine pentru viața noastră. Secretul unei călători reușite și plăcute este să-L urmezi.

Dar ce înseamnă să-L urmăm pe Dumnezeu? Practic înseamnă să-L asculți, să mergi după El și să faci ceea ce spune El.

De atâtea ori o luăm înaintea lui Dumnezeu. Poate credem că știm care este cea mai bună direcție sau suntem nerăbdători în privința timpului Său perefct și o luăm pe un drum greșit fiindcă pare mai rapid. Problema este că, odată ce ne dăm seama că drumul duce spre o înfundătură, trebuie să mergem înapoi la locul din care am început s-o luăm greșit.

Vestea bună este că Dumnezeu e acolo, așteptând să preia conducerea din nou și să ne arate calea bună.

Domnul ne-a planificat perfect fiecare călătorie. Trebuie să înțelegem pe deplin că El ne iubește, că este bun și drept și că putem avea încredere în El.

Putem avea încredere în El să ne conducă în direcția potrivită pentru noi. Putem avea încredere în El că ne redirecționează când ne rătăcim și ne îndrumă înapoi la locul potrivit. Putem avea încredere în El că se va ocupa de cei pe care-i întâlnim. Îi putem încredința viața noastră… punct.

Urmează călăuzirea Duhului Sfânt, pentru că El știe calea și va rămâne întotdeauna cu tine. Încrede-te în El că te va conduce în tot ce-a plănuit pentru viața ta cu mult înainte de a te naște. Și bucură-te de călătorie.


Rugăciune

Doamne, Cuvântul Tău spune că Tu întărești pașii celor sfinți. Mă încred în Tine că mă vei călăuzi în călătoria pe care o ai pentru mine, și știu că atunci când mă rătăcesc, Tu vei fi mereu acolo să mă aduci pe calea bună și să continui pe ea.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon