Dumnezeu Rostește Un Cuvânt Proaspăt

Dumnezeu rostește un cuvânt proaspăt

Alergaţi la Domnul şi la sprijinul Lui, căutaţi necurmat Faţa Lui! – Psalmul 105:4

Când împăratul Iosafat a auzit că o armată uriașă se pregătea să atace Iuda, el a știut ce să facă. Iosafat nu a căutat sfatul oamenilor, ci L-a căutat pe Dumnezeu ca să audă direct de la El.

Fără îndoială că Iosafat a mai fost implicat în alte lupte înainte de aceasta, așa dar, de ce nu ar fi putut folosi aceleași metode pe care le-a folosit în situațiile anterioare? Indiferent de câte ori a funcționat ceva în trecut, s-ar putea să nu funcționeze pentru a rezolva o criză actuală decât dacă Dumnezeu dă o ungere proaspătă. El poate să aleagă o metodă veche și să lucreze prin ea, dar El ne poate da și o direcție complet nouă, instrucțiuni pe care nu le-am auzit niciodată. Trebuie să privim întotdeauna la Dumnezeu, nu la metode, formule sau moduri care au funcționat în trecut. Atenția noastră, sursa de putere și purtarea de grijă trebuie să fie numai Dumnezeu.

Iosafat știa că nu putea să învingă dacă nu auzea de la Dumnezeu. Biblia Amplificată vorbește despre nevoia lui Iosafat de a auzi vocea lui Dumnezeu, ca „nevoia sa vitală”. Nu a putut face ceva fără vocea lui Dumnezeu; era vitală. A fost esențial pentru viața sa și pentru supraviețuirea poporului său.

E posibil să fii într-o situație similară cu cea a lui Iosafat. De asemenea, e posibil să ai nevoie de un cuvânt proaspăt de la Dumnezeu. S-ar putea să simți că te ridici la suprafață pentru ultima oară, ca un bărbat sau o femeie care se îneacă. Poate ești disperat după un cuvânt personal de la Dumnezeu pentru a supraviețui.

Dumnezeu vrea să îți vorbească chiar mai mult decât dorești tu să-L auzi. Caută-L și oferă-I timpul și atenția ta și nu vei fi dezamăgit.


Cuvântul lui Dumnezeu pentru tine astăzi: Fii deschis să auzit un cuvânt proaspăt de la Dumnezeu azi.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon