Dumnezeu schimbă oamenii prin rugăciune

Dumnezeu schimbă oamenii prin rugăciune

„Vă îndemn dar, înainte de toate, să faceţi rugăciuni, cereri, mijlociri, mulţumiri pentru toţi oamenii.” (1 Timotei 2:1)

În Exod 32, Moise a mijlocit pentru copiii lui Israel, ca mânia Domnului să nu îi nimicească. Este un exemplu grozav care ne arată cum rugăciunea sinceră poate schimba circumstanțele.

Au existat momente când am simțit călăuzirea de a mă ruga ca Dumnezeu să Își arate mila față de o anumită persoană sau să aibă răbdare cu ea, lucrând la inima ei și făcând schimbările necesare.

Așa cum Isus le-a spus ucenicilor la Ghetsimani, trebuie „să veghem și să ne rugăm” (Matei 26:41). Avem oportunitatea de a ne ruga unii pentru alții, nu de a ne judeca și critica. Dumnezeu ne dă discernământ ca să putem înțelege nevoile oamenilor, pentru a fi de ajutor, nu pentru a îngreuna problemele. Amintește-ți că nu noi suntem olarul. Dumnezeu este, și în mod sigur, nu putem să „reparăm” pe cineva. Nu putem schimba pe nimeni, dar ne putem ruga și aștepta ca El să lucreze.

Când oamenii suferă, chiar în urma propriilor lor decizii greșite, de cele mai multe ori ei nu mai pot vedea adevărul. Ne putem ruga ca ochii lor să fie deschiși și să vadă adevărul care îi poate elibera. Oamenii care suferă au nevoie ca Dumnezeu să intervină în viața lor, iar dacă nu știu cum să Îi ceară ajutorul, putem să mijlocim pentru ei înaintea lui Dumnezeu și să credem că vom vedea biruința.

Putem să ne facem partea, rugându-ne, iar Dumnezeu Își va face partea, lucrând.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon