Dumnezeu Are Un Răspuns Înainte Să Cerem

Dumnezeu are un răspuns înainte să cerem

Eu chem pe Domnul cel vrednic de laudă şi sunt izbăvit de vrăjmaşii mei. 2 Samuel 22:4

În fața unei bătălii intimidante, Iosafat s-a apropiat de Dumnezeu lăudându-L mai întâi și spunându-I cât este de mare, minunat și puternic. A început apoi să povestească anumite fapte puternice pe care Domnul le făcuse în trecut pentru a-Și proteja poporul și a-Și împlini promisiunile. După toate acestea, el și-a prezentat cererea înaintea lui Dumnezeu. A început prin a-și exprima încrederea totală că Domnul va rezolva problema. Apoi a spus pur și simplu: „Oh, apropo, Doamne, dușmanii noștri vin împotriva noastră pentru a încerca să ne ia moștenirea dată de Tine. M-am gândit să menționez această mică problemă. Dar ești atât de mare: știu că ai deja această situație sub control.”

Când Îi cerem ajutorul lui Dumnezeu ar trebui să ne dăm seama că El ne aude de prima dată când Îi cerem ceva. Nu trebuie să ne petrecem timpul de rugăciune cerând același lucru din nou și din nou. Cred că cel mai bine este să-L întrebăm pe Dumnezeu despre ceea ce dorim sau avem nevoie și atunci, când ne amintim, să-I mulțumim că El lucrează. Trebuie să-I spunem că avem încredere în El și să știm că timpul Lui este perfect.

Dumnezeu are un plan pentru eliberarea ta înainte ca problemele tale să apară. Dumnezeu nu este niciodată surprins! Continuă să te concentrezi asupra Lui; închină-te, laudă-L și mulțumește-I că ajutorul este pe drum; și continuă să asculți de vocea Lui în timp ce te conduce prin luptele tale până la victorie.


Cuvântul lui Dumnezeu pentru tine astăzi: Dumnezeu nu are nevoie să-I reamintim, dar are nevoie de lauda ta.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon