Dumnezeu Vorbește Când Noi Ne Închinăm

Dumnezeu vorbește când noi ne închinăm

Veniţi să ne închinăm și să ne smerim, să ne plecăm genunchiul înaintea Domnului (în laudă și rugăciune).  (Psalmul 95:6, Biblia amplificată)

Cred că închinarea creează o atmosferă în care Dumnezeu ne poate vorbi. Închinarea este dificil de definit. Este vorba mai mult despre Cine este Dumnezeu, decât despre ceea ce face El pentru noi. Adevărata închinare vine din adâncul nostru; este prețioasă și minunată, fiind încercarea noastră de a verbaliza ce simțim față de Dumnezeu. Este o revărsare puternică a inimii noastre înaintea Domnului și reprezintă o dragoste, recunoștință și devotament profund care ni se par greu de exprimat în cuvinte. Limbajul uman nu este suficient de bogat pentru a descrie tot ceea ce este închinarea adevărată. De fapt, închinarea este atât de personală și intimă, încât poate nici nu ar trebui să încercăm să o limităm sau să o definim cu cuvintele noastre.

Închinarea este mult mai mult decât niște cântece. De fapt, adevărata închinare este în primul rând o condiție a inimii și o stare de spirit. Ne putem închina cu pasiune fără să cântăm o singură notă. Închinarea se naște în inimile noastre; ne umple gândurile și apoi se exprimă prin gurile și trupurile noastre. Dacă inimile noastre sunt pline de adorare față de Dumnezeu,  vom vrea să cântăm, să dansăm, să aplaudăm sau să ridicăm mâinile în închinare. Totodată, s-ar putea să tăcem înaintea lui Dumnezeu. Poate dorim să fim darnici sau să manifestăm alte forme de exprimare exterioară a iubirii pentru Dumnezeu. Dar dacă oricare dintre aceste acțiuni nu vin dintr-o inimă bună, sunt pur și simplu formalism și lipsite de sens pentru Dumnezeu.

Te încurajez să I te închini sincer lui Dumnezeu astăzi. Fă-o pentru că Îl iubești și nu fi surprins dacă El îți vorbește în timp ce I te închini.


Cuvântul lui Dumnezeu pentru tine astăzi: Închină-te lui Dumnezeu, cu o inimă mulțumitoare pentru cine este El.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon